Jag har semester!!

image55
...och skönt är det!!

Är inne på en 5:e dagen på min semester och det känns rätt så bra. börjar dock bli lite rastlös då jag har semester ensam. Men nästa vecka, eller redan ikväll går Fredrik på en veckas semester, ska bli helt underbart. Har kommit fram till att vi har aldrig varit lediga ihop så lång tid under hela vår tid tillsammans, så det ska bli härligt!

Har faktiskt fått sådan ro denna veckan att jag börjat måla så smått igen, känns så underbart, har inte kunnat måla på flera månader! Även om det bara är några små bilder så är det en början...

  

Under veckan som gått har jag även hunnit med en runda till IKEA med päronen!
Älskar min mamse och pappsen, helt underbara personer!
Har hunnit baka både bröd och kanelbullar... mmmm... och hunnit slappna av framför tv:n.

Har även ungefär sådär var tredje sekund tänkt på huset, håller på att gå i tusen bitar för att jag måste vänta. Personer som känner mig väl, vet att jag inte kan vänta, och vill jag ha någonting så får jag det med det samma eller inte alls. Fast jag får ju alltid som jag vill.... ehhh?!?!?!!!
Så det känns frustrerande att få vänta så länge. Ionsdags var det en månad sedan vi pratade med ägaren... hur länge ska man behöva vänta... Inte nog med att jag inte kan sluta tänka på det, mitt humör är inte på topp pga det heller, det är inte likt mig att vänta. Pang på rödbetan bara!!!

Och ni som läser... Vill Emma ha någonting så får hon det..... så försök inte ens sätta er emot... *hihi*   ;-*


Måste ha med en bild till på min andra semsetrfirare, hon vet i alla fall hur man latar sig.... här i en väska:

image54

Puss och hej!!  :-*

Emma

Glasögonen är färdiga!

I torsdags var jag då och hämtade de efterlängtade glasögonen!
Äntligen ser jag igen, *hi hi*

 image49 image48

Idag bär det av till stranden, Jag har ju SEMESTER!!

Puss och hej!!  :-*

Emma

Idag är det segt... jag är trött!

Idag är en riktigt seg dag, regnet faller ner, har ingen arbetslust utan bara längtar efter semester och ledighet.
Ingen rolig människa inne på msn och jag är så trött att jag skulle kunna lägga mig ner och sova en timme eller två! Samtidigt längtar jag bara hem för att få fortsätta med att sy. Håller på att sy en jätte-fin liten tavla som snart är klar. Eller att få komma hem kura ihop sig med en kopp varm choklad och läsa deckare... suck, vad det är synd om mig, hela 2,5 dag kvar att jobba...

Äntligen, igår kväll, gjorde jag någonting vid mina naglar. Hade för ca en månad sedan lösnaglar, som jag bara ÄLSKADE, men som även gjorde att mina riktiga naglar blev missfärgade och fula. Så nu har jag gått i ca en månad och sett ut som ett missfoster med mina fula naglar och så i går målade jag dom helt, totalt RÖDA!! fint...?!! hi hi*

image46

Ikväll är det " Leila baka" på tv4+, ett helt fantastiskt program, fast jag gillar inte riktigt Leila, hon är lite för mycket...
Ikväll ska hon göra foccacia, banankaka m.m.   mmmmmm.....

image50

Läste förresten i expressen igår att det varma vädret kommer till helgen, perfekt inför min semester. Som jag sagt hela tiden; att när jag har semester vänder vädret och det kommer bli sol, klar blå himmel och varmt! :-)

Nu ska jag jobba på och få undan allt inför semestern!

Puss och hej!!  :-*

Emma

Ibland är det kul med förnyelse

Efter jobbet idag åkte jag inom och köpte ett nytt linne på rean, men jag hittade inga byxor till.
Då kom jag på den fin-fina idén, jag gör om ett par gamla stora jeans till korta sommriga jeans.
Sagt och gjort, så här blev resultatet!

image42 image41


Till Sara: I MISS YOU TOOOOOO!!!!!!
Nästa vecka har jag semester... kanske blir det en runda till Helsingborg!!!!

Puss och hej!!  :-*

Emma

Ännu en underbar (lång-)helg!

Att vara ledig lördag till och med måndag är en helt fantastisk vilan, när man sedan bara har 4 dagar kvar att jobba innan semestern så känns det ännu bättre.

Lördagen började med att Sandra kom upp till mig en stund, ganska snabbt var vi redo för shopping...
1. Systemet... fyra påsar skulle nog räcka!
2. ICA... massor med mat inför grillkvällen!

En runda inom våra älsklingars butik och sedan var det dags för en fralla på fiket.
Därefter packades bilarna och vi alla fyra, Jag, Sandra, Fredrik och Simon körde iväg med sikte på Skummeslövstrand. Och dit kom vi också, grillade god mat, drack god dricka och njöt!

Det blev att stanna över natten för att i söndags bara ligga på soffan halva dagen och titta på film.

Sedan åkte vi vidare till mina päron för att titta på pappas lilla älskling, hans FYRHJULING... och ett nytt släp han köpt till den. Visst nice... men hallå... pappa var helt i extas!

Igår, då gick jag upp i tid med fredrik, körde honom till jobbet, var inom en runda på mitt jobb och körde sedan hem. Tog det lungt på soffan ett tag, gjorde mig iordning och vid nio bar det av för synundersökning. Och jag hade rätt, jag hade ganska dålig syn, inte konstigt att jag tycker det är jobbigt att köra bil, jag ser ju inte skyltarna...!!!

Så ett par glasögon blev det, och förhoppningsvis får jag dom redan i veckan, annars dröjer det hela tre veckor, för han skulle ha semester. Frågade honom när jag senast var där... ooops! 7 år sedan... he he.. det tyckte han var kul...!   :-S

När det var klart var jag redo att bli den ultimata hundpassaren!!
Ut till svärföräldrarna och till mina söta små voffsingar, Skrollan, Stjorven och min favorit Vilma!

image36
                                                                                                                                            Vilma

Och det gick så bra att passa dom, dom fick springa runt som dom ville, jag bakade en tigerkaka, handlade och gjorde köttbullar till kvällen (som mina små voffsingar fick smaka), sydde, läste och solade (ja, det var faktiskt sol på eftermiddagen så att jag kunde sola!)
Sedan kom husse och matte hem och blev glatt överraskade av att jag fixat all kvällsmat, så det var bara att sätta sig vid dukat bord!
Tittade på Ernst och sommartorpet innan vi åkte hem. Snacka om att dom förstört hela programmet, tror att det är nån sommarvikarie som tagit över kameran. Varför ska dom säga sakerna flera gånger, gärna så nära munnen som möjligt och varför får vi inte se hur han gör sakerna... kasst!!

Men i morse var det svårt att gå upp. På med leggins och kjol, sätta upp håret i en svans, på med maskara och köra sovande till jobbet... vill hem till min säng!

image38 

Tog förresten en fin bild igår hos svärföräldrarna, på en fågel.
Den får avsluta dagens blogg:

image40


Puss och hej!!  :-*

Emma

Smulan och sockar

I morse hittade Smulan (min katt alltså) en vit sock. Inget konstigt med det tänker ni, men det är det.
För min katt får för sig att alla sockar som hon hittar är hennes kattungar. Hon springer och bär dom i munnen samtidigt som hon gnäller, nej skriker, nej TJUTER!! Försöker man ta den ifrån henne blir hon sur och jamar ännu högre (grannarna måste tro att vi misshandlar henne :-S ) Det roliga är att det ser helfestligt ut när hon springer runt med dessa sockar i munnen, särskilt kul är det när hon får tag i Fredriks långa sockar, så att hon själv trampar på socken medan hon springer, vilket leder till att hon tjuter än mer och blir mer arg. Stackaren tror ju att det är någon som försöker ta hennes bäbis...

Det händer ofta att man kommer hem på eftermiddagen och möts av att det ligger sockar i hela lägenheten, då har hon varit i tvättkorgen och hittat dom allra smutsigaste, illaluktande sockar som vi har och sprungit runt med dom. Det är ju skönt att vi inte bjuder hem så mycket folk hos oss, vad skulle dom tro.

Jag kan väl även erkänna att det någon gång inte bara har varit sockar utan även trosor eller kalsonger som legat utspritt i lägenheten. Hade det varit pinsamt att komma hem med folk då eller...!?!

Men jag älskar Smulan precis som hon är, helt jä-la CRAZY!!!

image35
                                                                                                                             Smulan hos fiskarna

Puss och hej!!  :-*

Emma

Snacka om att vara på topp!

Gårdagen blev även den helt fantastisk. Efter att slutat från en relativt lugn dag på jobbet åkte jag hem för att sätta igång med att baka frallor och bröd. Och så mitt under jäsningen kom jag på den superba idén: kolla om det fanns tvättid. Och jajemen, tvättid fanns, så snabbt och lätt delade jag upp tvätten och började tvätta. Det slutade snabbt och lätt med att jag till sist tvättat 8 maskiner varav 4 var handdukar! Puh!

Brödet och frallorna blev goda, jag kokade lite ägg till fredrik också gjorde vi oss ett par frallor var till kvällsmat, medan vi myste framför tv:n (och sprang upp och ner i trapporna med tvätten).
Ikväll hade jag tänkt ta en liten städrunda i lägenheten så att alla katthår försvinner (ialla fall för en minut).

Känns som jag har all världens energi just nu, är verkligen på topp!
Orsaker till detta tror jag är:
1. Huset som vi vill köpa - Bara tanken på att börja vara kreativ gör mig pigg
2. Semestern närmar sig - Bara 13 dagar kvar, ska bli så skönt
3. Alla som bryr sig - T.o.m svärmor och jag kommer riktigt bra överrens, det gör direkt att man blir pigg och glad
4. Att jag har Fredrik - Finns det nån mer underbar?

Tänkte förresten lägga ut en liten smygtitt på huset vi vill köpa....
... och här kommer den:

image32

Suddigt men fint... *hi hi hi*

Idag regnar det ordentligt i Markaryd, känns helt okej att sitta inne och jobba hela dagen. Idag var första dagen på flera veckor som jag tog på mig en långärmad tröja, och har haft på den hela dagen... brrr... lite rått och kallt idag..

image34

Strax dags för fika!

Puss och hej!!  :-*

Emma


En helt underbar helg!

Denna helgen har varit så fantastisk. För en gång skull har den varit lång, och vi har hunnit med mycket.
Mycket kul!

I lördags började jag på förmiddagen med att baka baguetter efter Leilas recept... MUMS!

image27
                                                                                      "Leila bakar" på TV4+

Sedan gick färden ut till Fredriks föräldrar för att därifrån åka vidare med siktet på Båstad och Torekov.
Innan vi landade i Torekov körde vi inom en gårdsbutik som heter "Tant Grön". Helt fantastiska produkter hade dom. Vi inhandlade apelsin-honung, en speciell äppelsylt, kex, kryddor, gammeldags godis och stora färska hallon.... mmm...

image28

Därefter körde vi vidare till Torekov, gick och strosade med vovvisarna vid hamnen och gick och småshoppade i små-affärerna. Fick en liten sorts skylt att ha i kommande trädgård av svärmor, där det stod:
"Har man rosor i trädgården, måste man ha rosor även i själen"
Love you Rigmor!

Vi stannade och åt lunch på en restaurang, rödspätta med bjärepotatis... så himlans gott!
Kan även påpeka att vädret var så fint och varmt att vi flera gånger frågade oss själva om vi inte var utomlands!

Sedan åkte vi hem till regnet i Markaryd där jag och Fredrik hade en mysig kväll tillsammans, med gott att dricka och nybakade baguetter att äta!

På söndagen tog vi det lugnt på förmiddagen, jag bakade en sats kanelbullar och läste vidare i min deckare.
Vid 12-tiden åkte jag och Fredrik till Ljungby, vi åt ute och sedan åkte vi tillbaka ner till Hamneda och till "Annas kuriosa". Där gick vi och strosade i timmar och hittade till sist en kaffeservise á 6 koppar för 20 kr (jag älskar kaffeserviser!) , en gammal sockerskål, ett kakfat, 6 st jättefina glasfat och två söta små gafflar i gammal stil.
Vi hittade även den allra sötaste servis jag sett, helt underbar. Men priset var för högt, 100 kr per kopp och det utan fat... Men om vi skulle få huset är det på såna ställen vi åker för inköp av inventarier!!!

image29


När vi kände oss färdiga åkte vi vidare hem till svärföräldrarna och visade vad vi inhandlat.
Och då hände det bästa. "Tycker du så mycket om såna gamla serviser, då ska du få mina" sa svärmor och började rota i sina skåp. Fram tog hon först en servis med fina blommor på, liknande den vi köpt. Därefter tar hon fran en servis hon ärvt av en släkting. "jag använder ändå inte den, ni kanske kan ha den, i alla fall som fint". Servisen är exakt den jättefina serviser vi hittade för 100 kr per kopp på "Annas kuriosa". Och vi fick den med 6 koppar och fat! Hon är ju för gullig!

Snacka om en helt fantastisk helg!

Idag är det måndag, en måndag som gått snabbt och som jag hunnit med mycket på!
Plockade in några fina rosor och satte på mitt skrivbord. Piggar upp när man sitter inne hela dagarna, och gott luktar dom också!

image30

Inget hört om huset än... väntar med pirr i magen!

Puss och hej!!  :-*

Emma

RSS 2.0